Vin-anbefalinger til Kajsas menyer:
Musserende – til rettene og aperitif:
En 2012-vintage, frisk, kompleks og elegant musserende fra Spanias kanskje beste boble-produsent i Penedes. En ekte champis-dødare!
Mas Bertran La Graua Reserva Brut Nature 2012, #12585101, 230 kr
www.vinmonopolet.no
En ung, frisk, tysk musserende på Riesling som kan drikkes som aperitif og til rettene
Von Buhl Riesling Brut 2017, #2215301, 270 kr
www.vinmonopolet.no
Hvit aperitif, en deilig frisk hvitvin fra Sardinia som også går til sjømat og varierte, lysere og freshe retter
Argiolas Vermentino, Sardinia, Italia, #5308501, 152 kr
www.vinmonopolet.no
Hvitvin:
Deilig frisk hvitvin fra Sardinia, til sjømat og varierte, lysere og freshe retter.
Argiolas Vermentino, Sardinia, Italia, #5308501, 152 kr
www.vinmonopolet.no
Alpe-hvitvin på sitt beste, Italias beste hvitvinsprodusent – en frisk, fyldig og balansert hvitvin med preg av grønne og gule epler, flott friskhet og lengde.
Cantina Terlano Terlaner Cuve 2018/2019, #4746201, 230 kr
www.vinmonopolet.no
En frisk, tørr og skole-eksempel Riesling med god fruktighet, fylde og lengde til å takle litt hotte og smaksrike retter:
Göttelmann Münsterer Dautenpflänzer Riesling Trocken 2019, #11369401, 195 kr
www.vinmonopolet.no
En god og klassisk Riesling med god fylde, friskhet og balanse til å takle litt hotte og smaksrike retter:
Gysler Sandstein Riesling Trocken 2020, #6854801, 175 kr
www.vinmonopolet.no
Rødvin:
Deilig, rødfruktig og frisk Pinot Noir som passer lettere og varierte retter:
Cantina Terlano Pinot Noir 2019, #6962601, 250 kr
www.vinmonopolet.no
En frisk, energisk og rødfruktig Etna Rosso fra Sicila med god fruktnerve og litt fasthet til å pent matche Crispy Duck og rødt kjøtt:
Le Vigne Di Eli Etna Rosso 2019, #3581201, 245 kr
www.vinmonopolet.no
En klassisk, god, balansert Toscana-rød med god fylde, fasthet men også god frukt til å takle varierte, sammensatte og krydra retter:
Monterinaldi Chianti Classico 2017, #11665301, 249 kr
www.vinmonopolet.no
En god og bær-fruktig Dolcetto med en god nerve av spice og friskhet som passer til varierte og lett krydra retter:
Diego e Damiano Barale Dolcetto d’Alba 2019, #12588301, 229 kr
www.vinmonopolet.no
Dessertvin:
Til de sjokolade-baserte rettene, drikk en klassisk portvin eller en Recioto della Valpolicella. Det finnes mange gode alternativer, her er en portvin-klassiker og en syrefrisk god Recioto
Niepoort Colheita 2004, #4527101, 499 kr
www.vinmonopolet.no
Accordini Recioto della Valpolicella 2018, #4206702, 298 kr
www.vinmonopolet.no
Til deserter med frukt og bær, eller med is og fløtekrem, anbefaler vi en Moscato di Asti
Vajra Moscato d’Asti 2020, #4666901, 142 kr
www.vinmonopolet.no
Til øvrige deserter og kaker, anbefaler vi en lysere og søtere dessertvin. Her er en Eiswein:
Allram Grüner Veltliner Eiswein 2018, #5740802, 220 kr
www.vinmonopolet.no
Bestill vinene fra Vinmonopolets nettbutikk
For å være sikker på at du får tak I de vinene du vil ha og samtidig unngå kø på Vinmonopolet, anbefaler vi at du bestiller vinene du trenger på nettbutikken til VMP via www.vinmonopolet.no – søk på vin-navn eller bruk det oppgitte artikkel-nummeret #…
Noen av vinanbefalingene er unike perler og bestillingsvarer og er dermed kanskje ikke tilgjengelig i hyllene på din faste VMP-butikk akkurat når DU trenger de. Derfor er det tryggest å bastille på nett. Da kan du få levert og holdt av så mange flasker du vil ha til den butikken du velger, uten noe ekstra kostnad enn selve vin-prisen. De fleste VMP butikker får leveranser to ganger pr uke. Det tar dermed ofte en halv uke, men kan ta opptil en hel uke, fra du bestiller til vinene kan hentes – avhengig av når i uka du bestiller.