kajsa3

kjære dere

I UKAS vil jeg dele mindre og større saker på ukentlig basis. Det kan handle om alt fra en ny meny til en oppskrift eller et fint tilbud.
Jeg vil også dele av tanker, poesi og refleksjoner.

KAJSAS er basert på gode tradisjoner og følelser. Omsorg, kjærlighet og atmosfære står sterkt i alt vi gjør, og vi skal ikke bare være en catering og butikk der du bare går inn og ut uten å ha fått med deg noe annet enn en gjenstand. Min drøm er at du skal sitte igjen med noe mer.

Jeg ønsker deg en nydelig dag og uke.

 

klem kajsa

GLEDE, DRØMMER og DRIVE 🌿

Mandag 31. mai – søndag 6. juni 2021

På samme vis som jeg elsker at råvarene og rettene følger årstidene i teksturer og farger, så elsker jeg sesongene i blomstene og i hagearbeidet.

For meg er hagearbeid et fristed fra mas og krav, og i mine drømmer har jeg både gård på landet, blomsterbutikk, restaurant og café hvor alt det grønne og blomstrende dyrkes økologisk av meg selv.

Ja, du hører jo at disse drømmene er helt ut av det blå spinnville; men hva vore livet uten drømmer?

Å grave i jorda, rake, plante og luke og se blomster gro er nydelig for humøret. Forskerne sier til og meg at det reduserer risikoen for depresjon og angst. Det å skape noe, gir liv, og det gjør godt for både humøret og selvfølelsen. Det vekker omsorgsfølelsen i oss når vi sår små frø og ser at de spirer. Det får meg å reflektere over eget liv, og et fristed for å (prøve og) stresse ned.

Jeg elsker også dette med «tingene ute». Jeg lager små grupper av gjenstander. Det kan være potter med planter og uten planter, en vinflaske, en lykt, noen små vaser osv. Elsker å kombinere nye ting med gamle. Elsker det rustne og alle minner som bor i det jeg hatt over tid. Så elsker jeg innslag av nytt. En vill blanding vil jeg si.

Så tusler jeg rundt og bare flytter på ting. Elsker å gjøre om. Da trenger jeg sjelden å kjøpe noe nytt heller. Når ting bytter plass, blir det liksom nytt. Det skal være perfekt men helt uperfekt. Og det er jo en hårfin balanse som alt annet.

Uansett det er viktig at lyst er drivkraften. Det er noe jeg tenker mye på om dagen nå som bedriften KAJSAS er blitt større, og jeg bruker mer og mer tid på administrasjon enn den «matlagerlysten og pyntingen» som først satt meg i gang.

Jeg vil fortsatt at mitt drivhus skal være lekestuen jeg aldri fikk. Jeg vil fortsatt at KAJSAS skal være et sted der sansene mine våkner til liv. Og en viktig drive for meg er å gjøre andre glade.

Hva drives du av? Hva gjør deg glad?

Ønsker deg en vakker uke ❤️
Klem Kajsa

kajsas-ukas-glede-drommer-drive

Related Posts